Uutinen / 13.08.2024

O Canada! Kaksi kanadalaisvahvistusta Espooseen

Joukkue

Cameron Hillis ja Peter Quenneville vahvistamaan Kiekko-Espoon hyökkäystä.

Cameron Hillis, 24, keskushyökkääjä saapuu Espooseen ECHL:n Indy Fuelista. Montreal Canadiensin kolmoskierroksen varaus kesältä 2018 pelasi kolmivuotisen NHL:n ”entry level” -sopimuksensa pääasiassa ECHL-liigassa tehden 122 tehopistettä pelaamissaan 116 ottelussa.

Oikea käsi alhaalla pelaava Cameron on urallaan voittanut OHL:n mestaruuden (2019) ja lisäksi hän on pelannut ECHL:n All Stars -ottelussa (2024). Hillisin tavoitteena on ottaa kehityspomppu urallaan Euroopassa ja palata sitten Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

“Hillis vahvuuksillaan täydentää hyvin Kiekko-Espoon keskushyökkääjä osastomme ”kokonaiskemiaa” alkavalla kaudella. Hän on todistanut tasonsa tehokkaana OHL ja ECHL-pelaajana ja nyt on aika ottaa seuraava kehitysaskel uralla”, kommentoi Kiekko-Espoon Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits seuran tuoretta pelaajahankintaa. Hillisin sopimus kattaa pelikauden 2024–25.

Peter Quenneville, 30, saapuu Liigaan ja Espooseen tuoreena Norjan mestarina. Mestaruuden lisäksi edmontonilainen Quenneville saavutti Norjan liigan piste- ja maalipörssin voitot. Storhamaria edustanut Peter nakutteli runkosarjassa tehot 33+39=72 tehopistettä pelaamissaan 43 ottelussa (tehotilasto +36). Mestaruuteen päättyneissä Play Offseissa syntyi tehot 10+6=16. Kauden päätyttyä Quenneville valittiin sarjan All Stars -kentälliseen.

“Peterillä on tuloksentekijänä jo vankat näytöt Euroopan kaukaloista. Laukaus on tarkka ja terävä. Hän on saavuttanut 30 maalin rajapyykin Tanskan ja Norjan liigoissa sekä myös Saksan DEL2 tasolla”, kommentoi Hirschovits.

Urallaan Quenneville on voittanut Tanskan liigan maalipörssin sekä DEL2-liigan pistepörssin Saksassa. Mestaruuden hän on Norjan (2024) lisäksi voittanut Tanskan Liigassa (2018).

Quennevillen ja Kiekko-Espoon sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta, päättyen kevääseen 2026.

Tutustu pelaajiin

#8 Cameron Hillis

#89 Peter Quenneville

vs.

la 21.9.2024 / klo 17.00