Uutinen / 24.05.2024

MM-kisoista Espooseen

Joukkue

Kiekko-Espoota tulevalla Liiga-kaudella edustava Anders Koch pelasi Tanskan väreissä MM-kisoissa. Koch siirtyy Kiekko-Espoon riveihin pelattuaan koko uransa Tanskassa, viimeisimpänä Metal Ligaenissa Aalborg Piratesin paidassa.

Anders Koch, 26, 188 cm/85 kg, puolustaja

Kiekko-Espoon Senior Advisor Jukka Holtari kuvailee tanskalaispakkia seuraavasti:

”Anders on nelinkertainen Tanskan mestari kasvattajaseuransa Esbjerg Energyn kanssa, ja nyt on aika ottaa uralla seuraava haaste vastaan. Hän oli Tanskan Liigan tehokkaimpia puolustajia juuri päättyneellä pelikaudella tehoin 8+28=36 pelaamissaan 45:ssä ottelussa. Seurasin Andersin peliesityksiä Tanskan maajoukkueessa vuosi sitten Tampereen MM-kisoissa, joissa hän pelasi ensikertalaisena täydet ottelut 17 minuutin jääaikakeskiarvolla. Uuden valmennusryhmän kanssa tämän vuoden MM-kisoissa Andersin rooli jäi alussa pieneksi mutta kasvoi loppua kohden. Meille hän oli jo riittävän tuttu pelaaja.

Hyökkäyksiä mielellään tukeva Koch on MM-kisatasollakin hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Hän kerää vauhdin vaivattomasti ja pystyy luistelemaan kiekon ulos omalta alueeltaan karvauspaineen alta. Komea ulottuvuus ja pää ylhäällä -peliasento kuuluvat myös hänen työkalupakkiinsa.”

Kysyimme Kochilta MM-kisojen jälkeisiä tunnelmia:

Miten MM-kisat menivät ja mitkä fiilikset jäi?

”Olisin toivonut enemmän jääaikaa kuin mitä sain, mutta kaiken kaikkiaan pelasin mielestäni hyvin silloin kun olin jäällä ja pelasin vahvuuksillani”

Miltä tuntui pelata suomalaisia vastaan, vielä ykköspuolustusparissa?

”Se oli ehdottomasti erityistä tietäen, että pelaajat, joiden kanssa tulen työskentelemään ensi vuonna, katsoi peliä, mutta yritin vain nauttia pelistä ja sen vauhdista.”

⁠Miten juuri Kiekko-Espoo valikoitui tulevan kauden seuraksi?

”Seura osoitti suurta kiinnostusta pelaamiseeni. Muun muassa johto kävi seuraamassa peli-esityksiäni Tanskan sarjan playoffseissa ja myös tapaamassa minua henkilökohtaisesti. Minulle jäi hyvä kuva seuran nykyhetkestä ja tulevaisuudesta.”

Mitkä ovat odotuksesi Kiekko-Espoosta?

”Toivon, että voin tehdä vaikutuksen Espoossa ja auttaa organisaatiota palaamaan Liigan huipulle. Olen kaiken kaikkiaan innoissani päästessäni aloittamaan ja tapaamaan joukkueen sekä organisaation kokonaisuudessaan.”

Mitkä ovat vahvuutesi jäällä?

”Suurin vahvuuteni on mielestäni luistelu.”

Minkälaisen kokoonpanon tuot mukanasi Suomeen?

”Tyttöystäväni ja meidän koiramme Merle

Kivikovat nopeat:

Kissat vai koirat?
”Koirat”

Pizza vai hampurilaiset?

”Hampurilaiset”

Harry Potter vai Star Wars?

”Harry Potter”

Rantaloma vai kaupunkiloma?

”Kaupunkiloma”

Golf vai tennis?

”Golf”

Messi vai Ronaldo?

”Messi”

Medium vai rare?

”Medium”

⁠Rap vai rock?

”Rap”

Kausikortit tulevalle Liiga-kaudelle 2024-25 ovat nyt myynnissä! Hanki omasi vielä toukokuun hinnoilla. Kausikorttiostoksille pääset painamalla tästä! Lisäinformaatiota kausikorteista löydät artikkelista: Kausikortit kaudelle 2024-25 ovat nyt myynnissä!

Tutustu pelaajaan

#46 Anders Koch

vs.

la 21.9.2024 / klo 17.00