Uutinen / 04.06.2024

Heikki Liedes mukaan uudestisyntyneeseen Kiekko-Espooseen

Joukkue

Helsinkiläislähtöinen Heikki Liedes, 31, on solminut Kiekko-Espoon kanssa 2-vuotisen pelaajasopimuksen, jossa pelaajalla on jälkimmäiseen vuoteen ulkomaanoptio. Liedes saapuu Espooseen Tampereen Tapparan riveistä, ja odottaa innolla Kiekko-Espoon alkavaa Liiga-taivalta.

Liedeksen ura on vuosien saatossa vienyt miestä useisiin Liiga-organisaatioihin. Juniorivuosina Liedes muutti perheineen isänsä töiden perässä Hämeenlinnaan, jossa pelejä kertyi HPK:n junioreiden ja ikäkausimaajoukkueiden paidoissa. ”Hämptonin” jälkeen kassit pakattiin ja kokemuksia lähdettiin hakemaan Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:n, Tri-City Stormin riveistä. Parin jenkkivuoden jälkeen Liedes palasi Suomeen ja sai ensikosketuksen pääsarjakiekkoon KalPan:n väreissä. KalPasta tie vei takaisin tuttuun HPK:n sotisopaan, kunnes oli aika siirtyä uuden projektin äärelle Raumalle ja Lukkoon. Rauman vuodet olivat Heikille ja koko organisaatiolle uudistusten aikaa ja viiden vuoden projektin päätteeksi Lukon kapteenina toiminut Liedes nosteli uransa ensimmäistä Kanada-maljaa.

Haluan olla mukana luomassa uutta ja rakentamassa espoolaista jääkiekkoa

Rauman vuosista Heikki nostaa esiin yhtäläisyyksiä Kiekko-Espoon tarinaan: ”Lukossa kasvoin kokonaisvaltaiseksi Liiga-pelaajaksi ja kaupunki tuntui kodilta. Raumalla oltiin ns. pohjalla sinne mennessäni, eikä edes säälipleijareihin ollut asiaa ensimmäisellä kaudella. Silloin oli uudelleenrakentamisen aika käsillä ja lähdettiin aika lailla nollista rakentamaan uutta. Upea projekti sai vielä arvoisensa kruunun, kun nosteltiin viimeisenä vuotenani kannua Rauman torilla. Samanlainen uudelleensyntyminen on edessä Espoossa, ja se oli yksi suurimmista syistä, joka minut Espooseen toi. Haluan olla mukana luomassa uutta ja rakentamassa espoolaista jääkiekkoa ja kiekkokulttuuria uuteen aikakauteen. Raumalla tunsin myös olevani kotona, ja samanlainen tunne minulla on jo nyt Espoosta. Tyttöystäväni kanssa toivomme, että pääsemme Espoossa asettumaan aloillemme.”

Rauman jälkeen osoitteeksi valikoitui Kouvolan KooKoo. KooKoossa Liedes kiekkoili kahden kauden ajan ja jälkimmäisen C-kirjain rinnassaan. Nyt jo rutkasti Liiga-kokemusta omaava Liedes siirtyi asteen luoteeseen ja sovitteli Tapparan oransseja housuja jalkaansa. Viime kaudella Tapparassa, Heikki näki läheltä, miten menestytään ja miten yhdessä Euroopan suurimmista seuroista asiat tuppaavat loksahtelemaan paikoilleen kuten pitää. 59 ottelua Tapparassa tuottivat 32 (18+14) tehopistettä ja uran toiset kannujuhlat.

Uuden edessä

Kaudella 2024–2025 Liedes, kuten koko muukin espoolaisorganisaatio on uuden edessä. Liigassa pelaaminen vaatii joukkueelta hyvän sekoituksen nuoruutta ja kokemusta, ja Liedes edustaa yli 600-ottelun kokemuksella nimenomaan kokeneempaa kaartiamme. Kysymykseemme siitä, mitä muuta Liedes tuo joukkueeseen kokemuksen lisäksi, vastasi hän seuraavasti: ”Olen aika lailla ”all-around”- tyylinen pelaaja. Minut voi iskeä tontille kuin tontille, eli monipuolisuus on suuri vahvuuteni. Elän maalien tekemisestä ja se on yksi tärkeä ainesosa menestyvässä joukkueessa”. Vaatimaton Liedes jätti mainitsematta, että kapteenina kahdessa Liiga-seurassa aiemmin toiminut pelaaja, tuo myös takuuvarmasti aimo annoksen johtajuutta pukukoppiin.

Urheilutoimenjohtajamme Kim Hirschovits luonnehtii 186 senttimetristä tuoretta hankintaa näin: ”Johtava pelaaja. Monipuolinen, työteliäs, hyvin liikkuva ja taitava laatupelaaja, joka kelpaisi varmasti jokaiselle Liiga-joukkueelle. Heikissä tiedämme varsin hyvin mitä saamme. Hän on pelannut keskus- ja laitahyökkääjänä ykkösketjusta nelosketjuun kolmen viimeisen kauden aikana, maa- että seurajoukkueessa. Vielä 31-vuotiaanakin tuntuu siltä, että hänen kehittymisensä vain jatkuu ja jatkuu. Kolmen viimeisimmän kauden aikana Heikki on pelannut EHT-maaotteluja ja ampunut yli 20 maalia Liigassa, Playoffit mukaan lukien. Olemme äärimmäisen ylpeitä, että Heikki valitsi juuri Kiekko-Espoon uudeksi kodikseen.”

Tervetuloa Espooseen Heikki #9!

Kiekko-Espoon joukkueen rakennus etenee edelleen vahvasti ja joukkue on siirtynyt jäiltä oheisharjoitusten pariin.

Kausikorttien kysyntä on ollut suurta, joten älä nuku tilaisuutesi ohi, ja käy lunastamassa oma kausarisi Ticketmasterista.

Heikin ”KiviKovat kyssärit” löydät Kiekko-Espoon Instagram ja TikTok -kanavilta myöhemmin!

Tutustu pelaajaan

#9 Heikki Liedes

vs.

la 21.9.2024 / klo 17.00